Om Røverstaden

Røverstaden

Et nytt kulturscene i Vika; musikk, bar, mat, quiz & event

bilde av Christian Øen

Rett under Oslo Konserthus finner du en konsertscene, kafé, bar, restaurant, og en rekke kreative bedrifter under samme tak!

TRE ETASJER
Røverstaden er et sted med høyt aktivitetsnivå hele døgnet rundt, fra morgen til kveld. Kulturbygget bidrar til et variert kulturtilbud i vår del av byen. Sammen med Oslo Konserthus, og prosjekter som Nasjonalmuseet, vil Vika bli et levende og kreativt møtepunkt for hele Oslo.

I øvre etasje jobber aktører og pådrivere innenfor bl.a. film, mote, kunst, foto, eventplanlegging, arkitektur, og design.
Les mer om leietagerne våre på deres egne nettsider her.

MAT & DRIKKE
I hovedetasjen tilbyr vi god mat og drikke i trivelige omgivelser. Røverstaden Bar er åpen fra lunsjtider til sent på kveld. Her kan du få noe i magen og god kaffe på morgenen, samt baren er åpen før og etter konsert på kvelden, enten om du har vært på konsert i Oslo Konserthus eller Røverstaden. Røverstaden Pizzeria serverer pizza og annen italiensk mat mellom 11 til 22 hver dag. Det er Cin Cin som står bak pizzabakingen. Deres pizza "Parma" vant NM i Pizza i 2011, og "Vulqan" ble kåret til Oslos beste pizza under konkurranse på Mathallen i 2012! Bare pizzaen er verdt turen til Røverstaden!

KONSERTSCENE I UNDERETASJEN
Røverstadens konsertscene, Klubben, jobber med å skape et variert og bred konsert- og klubbprogram i et mellomstort format. Med en kapasitet på 750 personer og med en intim utforming vil man få en unik nærhet til artistene som står på scenen og en annerledes atmosfære. Enkelt og greit er Klubben skapt for konsertopplevelser i et klubbformat, uansett sjanger.

KLUBBEN kan leies ut til forskjellige arrangementer som konserter, slippfest, klubb, kickoff, seminarer, julebord og firmafest for å nevne noen. Ønsker du å leie Klubben til et arrangement? Klikk her.

Lumina Gallery (som har kontorer i øverste etasje) kuraterer også fotoutstillinger på et internasjonalt nivå på veggene i sentralrommet i nederste etasje. Sentralrommet, med den brede amfi-trappen som leder ned, gir også muligheter for visning av annen kunst, intimkonserter, bokbad, lanseringer og andre arrangementer.

Åpningstider: Se forsiden.

Hvor kommer navnet Røverstaden fra?

Røverstaden er et navn som har historisk tilknytning til området. Litt høyere oppe i Ruseløkkbakken vokste utover 1800-tallet frem en selvbygd slumområdet, som ble sett på som byens verste boligstrøk. Her hersket mer eller mindre lovløse tilstander, og ble på folkemunne oppkalt etter datidens røverstater i Nord-Afrika. Tre smågater som lå på langs fikk navnene; Algier, Tripoli og Tunis. Siden denne slummen var nærmeste nabo til slottet ble det gitt ordre om å rive hele området, fordi kong Oscar II ikke ville ha slummen i nærheten av seg. Derfor ble herskaplige Victoria Terrasse bygget på 1890-tallet, som var et av de første byggene i Oslo med innlagt vann.

Vikaområdet rundt Munkedamsveien 15 var en god blanding der kirke, bad, tivoli og teater lå vegg i vegg med bordell som ”Dueslaget” og ”Napoleons Slot” hvor Kristiania-bohemene vanket med folk litt på utsiden av datidens etablerte samfunn.

På 60-tallet ble dagens hus bygget hvor legendariske Club7 og Sardines lå, og senere Stenersensmuseet. Hele huset har fått en totalrenovering fra topp til tå av Oslo Konserthus. Konsertscenen åpnet dørene i januar 2018, mens hele Røverstaden sto ferdig i mars 2018.

Oslo Konserthus

Røverstaden er en investering av Oslo Konserthus, som drifter huset. Oslo Konserthus er en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud. Den karakteristiske bygningen med det «svevende» inngangsparti fra Vikaterassen består av to konsertsaler, flere større foajéområder, barer og billettekspedisjon. Les mer om OKH her: https://www.oslokonserthus.no/

Verdens fremste artister og orkestre besøker jevnlig huset og det er et vidt spenn i sjangere: Jazz, rock, pop, country, klassisk, folkemusikk m.m.

Nyhetsbrev på vei! :D