Vikas kulturscene; Møteplass, co-working space eller bare henge

Musikk, Quiz, Event, Kaffe, Bar & Pizza

Rett under Oslo Konserthus finner du konsertscener, kafé, bar, restaurant og en rekke kreative bedrifter under ett og samme tak!

KULTUR OVER TRE ETASJER
Røverstaden er et sted med høyt aktivitetsnivå døgnet rundt. Kulturbygget bidrar til et variert kulturtilbud i vår del av byen. Sammen med Oslo Konserthus og nye prosjekter i området er Vika et levende og kreativt møtepunkt for hele Oslo.

I første og andre etasje jobber aktører og pådrivere innenfor bl.a. musikk, film, mote, kunst, foto, eventplanlegging, arkitektur, og design.

Les mer om leietagerne våre på deres egne nettsider her.

MAT & DRIKKE
I hovedetasjen kan vi skreddersy god mat og drikke i trivelige omgivelser og pizzarestauranten Cin Cin holder åpen ved arrangementer.

KONSERTSCENE I UNDERETASJEN
Røverstadens konsertscene, Klubben, er lokalisert i de tidligere lokalene til legendariske Club 7 og Sardines. Vi har et variert og bredt konsert- og klubbprogram i et mellomstort format. Med en kapasitet på 600 personer og med en intim utforming får du en unik nærhet til artistene som står på scenen og en annerledes atmosfære. Enkelt og greit er Klubben skapt for konsertopplevelser i et klubbformat, uansett sjanger.

KLUBBEN leies ut til forskjellige arrangementer som konserter, slippfest, klubb, kickoff, seminarer, julebord og firmafest for å nevne noen. Ønsker du å leie Klubben til et arrangement? Klikk her.

GALLERIET i kjelleren er kuratert av Lumina Gallery. Rommet med den brede amfi-trappen gir også muligheter for visning av annen kunst, intimkonserter, bokbad, lanseringer og andre arrangementer.

Åpningstider: Se forsiden.

Hvor kommer navnet Røverstaden fra?

Røverstaden er et navn som har historisk tilknytning til området. Litt høyere oppe i Ruseløkkbakken vokste det utover 1800-tallet frem et selvbygd slumområde som ble sett på som byens verste boligstrøk. Her hersket mer eller mindre lovløse tilstander og gatene ble på folkemunne oppkalt etter datidens røverstater i Nord-Afrika. Tre smågater som lå på langs fikk navnene; Algier, Tripoli og Tunis. Siden denne slummen var nærmeste nabo til slottet ble det gitt ordre om å rive hele området fordi kong Oscar II ikke ville ha slummen i nærheten av seg. Derfor ble herskapelige Victoria Terrasse bygget på 1890-tallet, et av de første byggene i Oslo med innlagt vann.

Vikaområdet rundt Munkedamsveien 15 var en god blanding der kirke, bad, tivoli og teater lå vegg i vegg med bordell som ”Dueslaget” og ”Napoleons Slot” hvor Kristiania-bohemene vanket med folk litt på utsiden av datidens etablerte samfunn.

På 60-tallet ble dagens hus bygget hvor legendariske Club7 og Sardines lå, og senere Stenersensmuseet. Hele huset har fått en totalrenovering fra topp til tå av Oslo Konserthus. Konsertscenen åpnet dørene i januar 2018, mens hele Røverstaden sto ferdig i mars 2018.

Oslo Konserthus

Røverstaden eies og driftes av Oslo Konserthus. Oslo Konserthus er en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud. Den karakteristiske bygningen med det «svevende» inngangspartiet fra Vikaterassen består av to konsertsaler, flere større foajéområder, barer og billettekspedisjon. Les mer om OKH her: https://www.oslokonserthus.no/

Verdens fremste artister og orkestre besøker jevnlig huset og det er et vidt spenn i sjangere: Jazz, rock, pop, country, klassisk, folkemusikk m.m.

Nyhetsbrev på vei! :D