Om Røverstaden + OKH

Røverstaden

Et nytt kulturhus i Vika, med egen konsertscene.

Røverstaden skal være et sted med høyt aktivitetsnivå hele døgnet rundt, fra morgen til kveld. Kulturbygget skal dekke denne delen av sentrum sitt behov for et solid kulturtilbud. Sammen med Oslo Konserthus, og påbegynnende prosjekter som Nasjonalmuseet, vil Vika bli et levende og kreativt møtepunkt for Oslo, og forhåpentligvis hele Norge om noen år.

De tre etasjene i huset bidrar til hver sin symbiose av kreative impulser og kulturdrift. I øvre etasje jobber aktører og pådrivere innenfor bl.a. film, mote, kunst, foto, arkitektur, eventbooking og design. Les mer om leietagerne våre på deres egne nettsider her.

I hovedetasjen tilbyr Røverstaden godt drikke i trivelige omgivelser. Dueslaget var tidligere et bordell i nærområdet på 1800-tallet. I 2018 er det en kaffe- og cocktailbar i hovedetasjen på Røverstaden. Her er du er hjertelig velkommen til å henge i Dueslaget med en kopp kaffe fra morgenen av, eller om du ønsker å komme tidlig i forkant av en konsert for å nyte noe godt drikke.
Se hva vi har å tilby på menyen her

Konsertscenen Klubben, i de tidligere lokalene til Club7 og Sardines og jevnlig fotoutstillinger i regi av Lumina Gallery sørger for at kjelleretasjen er en pulserende plattform for kunst, konsert, klubb og andre arrangementer som står i stil med resten av huset.

TL;DR

Røverstaden – tre etasjer fylt med kulturtilbud, og en egen konsertscene med plass til 750 personer. Kulturhuset er ment for fremtiden og skal bidra til Oslos spirende kulturliv ved hjelp av stadens innbyggere og egen kulturdrift.

Hvor kommer navnet Røverstaden fra?

Røverstaden er et navn som har historisk tilknytning til området. Litt høyere oppe i Ruseløkkbakken vokste utover 1800-tallet frem en selvbygd slumområdet, som ble sett på som byen verste boligstrøk. Her hersket mer eller mindre lovløse tilstader, og ble på folkemunne oppkalt etter datidens røverstater i Nord-Afrika. Tre smågater som lå på langs fikk navnene; Algier, Tripoli og Tunis. Siden denne slummen var nærmeste nabo til slottet ble det gitt ordre om å rive hele området, fordi kong Oscar II ikke ville ha slummen i nærheten av seg. Derfor ble herskaplige Victoria Terrasse bygget, som var de første byggene i Oslo med innlagt vann.

Vikaområdet rundt Munkedamsveien 15 var en god blanding der kirke, bad, tivoli og teater lå vegg i vegg med horehus som ”Dueslaget” og ”Napoleons Slot” hvor Kristiania-bohemene vanket med folk litt på utsiden av datidens etablerte samfunn.

 På 60-tallet ble dagens hus bygget hvor legendariske Club7 og Sardines lå, og senere Stenersensmuseet. Hele huset har fått en totalrenovering fra topp til tå av Oslo Konserthus. Konsertscenen åpnet dørene i januar 2018, mens hele huset sto ferdig i mars 2018.

KLUBBEN

Klubben jobber med å skape et variert og bred konsert-og klubbprogram i et mellomstort format. Med en kapasitet på 750 personer og med en intim utforming vil man få en unik nærhet til artistene som står på scenen og en annerledes atmosfære. Enkelt og greit er Klubben skapt for konsertopplevelser i et klubbformat, uansett sjanger.

Med sin unike beliggenhet sentralt i Vika er Røverstaden er et etterlengtet tilskudd til byens scener.

I lokalene som huset legendariske Club7 og Sardines, ligger Klubben i Røverstaden som leies ut til forskjellige arrangementer som konserter, slippfest, klubb, kickoff, seminarer, julebord og firmafest for å nevne noen.

Ønsker du å leie Klubben til et arrangement? Klikk her

Oslo Konserthus

Røverstaden er en investering av Oslo Konserthus, som drifter huset. Oslo Konserthus er en ledende arena i norsk kultur- og musikkliv med et bredt tilbud. Den karakteristiske bygningen med det «svevende» inngangsparti fra Vikaterassen består av to konsertsaler, flere større foajéområder, barer og billettekspedisjon. Les mer om OKH her: https://www.oslokonserthus.no/

Verdens fremste artister og orkestre besøker jevnlig huset og det er et vidt spenn i sjangere: Jazz, rock, pop, country, klassisk, folkemusikk m.m.

Nyhetsbrev på vei! :D