Marduk på KLUBBEN Billetter CC: 350 + avg. ID: 18 Facebook event Marduk (SE)
Support: Attic (DE) og UNLIGHT (DE)
DJ Unborn (Unborn Productions)
Info

HATED, ADORED, NEVER IGNORED

Slagordet brukes av Manchester Uniteds fans, men kunne like gjerne beskrevet MARDUK, svenske black metal-legender og et av verdens mest hardtarbeidende band. Siden 1990 har Marduk gått sine egne veier, uberørt av kontroverser, og ufortrødent levert kvalitetsalbum etter kvalitetsalbum, senest med fjorårets "Viktoria". Elsk dem eller hat dem: 14 album (hittil) vitner om en unik stayer-evne - som et svartmetallens Motörhead vet man alltid hva man får av Marduk.

Historien om Marduk startet da Morgan Håkansson ønsket å starte verdens mest brutale og blasfemiske band. Med debutskiva "Dark Endless" fra 1992 er bandet å regne som en del av den første bølgen av skandinavisk black metal, og skapte seg raskt et navn i den svenske/norske scenen. Oppfølgerne "Those of the Unlight", "Opus Nocturne" og kanskje spesielt "Heaven Shall Burn...When We Are Gathered" og "Nightwing" befestet Marduks posisjon helt i teten av feltet.

Fra utgivelsen av "Panzer Division Marduk" i 1999 og utover på 2000-tallet ble krigsestetikken stadig mer fremtredende i Marduks musikalske og lyriske univers, og bandet har ved flere anledninger blitt anklaget for å inneha suspekte, brungrumsete politiske dreininger - noe bandet selv har nektet for. De siste utgivelsene "Frontschwein" og "Viktoria" har åkkesom demonstrert et Marduk i storform, så Morgan og co har tydeligvis ingen planer om å ta det roligere med årene.

Med et tekstunivers basert på blasfemi og satanisme, krig generelt og det tredje riket spesielt, har heller aldri Marduk gjort seg spesielt husvarme hos hvermansen. Den globale black metal-fanbasen vokser seg imidlertid stadig større, og i skrivende stund har Marduk spilt over 200 konserter i mer enn 50 land verden over.

Med seg på turné har de Attic og UNLIGHT. Attic er tysk heavy metal på sitt beste, og musikalsk vil noen si at de slekter på King Diamond og Mercyful Fate. UNLIGHT har røtter tilbake i 90-tallets black metal og har gjennom de siste 20 årene turnert verden rundt.

Vi ser frem til å avslutte Yellow Goats debutår med å kunne presentere et av metallens ypperste liveband!

BilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletter

Hjemmeside
Billetter
Nyhetsbrev på vei! :D