Merethe Lindstad

Merethe Lindstad: Karma som fortjent - Et stand up show på KLUBBEN mandag 11.03.19 Kl.20.00 Billetter CC: Earlybird kr 150 før 25.02., deretter kr 200 (stud.)/250 (ord.) ID: 18 Pizzeriaen er åpen før og etter showet!

'Karma som fortjent' er soloshowet til Merethe Lindstad. Denne dagen fyller hun samtidig 50 år og hva er vel bedre enn å feire seg selv med premiere i hovedstaden, på selveste Røverstaden!

Etter et langt liv på samfunnets skyggeside står Lindstad nå på scenen med sitt soloshow som komiker. Merethe har en fortid som rusavhengig og har hatt store utfordringer med psykisk og fysisk helse. Men etter 25 år med rus og kriminalitet hadde hun ikke et valg lenger. Enten ventet et langt fengselsopphold eller så ville en av mange overdoser bli den siste. Men samtidig som hun var i rusbehandling i Tyrili fikk hun en utfordring om å gjøre noe med sin sosiale angst og komme seg ut i samfunnet igjen, uten heroin. Så etter mye frem og tilbake så meldte Merethe seg på et kurs med Reis deg komikerklubb, og da fikk livet en helt ny mening. Og stand up er jo naturligvis det første man kan tenke seg som god medisin mot angst. I 2016 ble Merethe Lindstad også kåret til Østlandets nye stand up stjerne, kun 10 måneder etter hun sto på scenen første gang. Hun har stått på flere scener rundt om i landet, med sitt budskap om at vi trenger mer humor inn i rus og psykisk helse feltet. Merethe mener bestemt at det er mye god humor i dårlig helse. Og I dag er det nettopp humor som er Merethe sin beste medisin på de dagene hvor den dårlige helsen viser seg fra sin verste side.

Etter et langt liv med rus og kriminalitet ble også tittelen på soloshowet lett og velge, siden hun bruker relativt mye energi i det nye livet til å reflektere over hvor mye av utfordringene hun møter i det nyktre og lovlydige livet som rett og slett er karma som fortjent. Lindstad var i mange år en del av et tungt kriminelt miljø i hovedstaden, som naturligvis derfor har resultert i en del spesielle episoder på godt og vondt. Og nettopp mange av disse episodene har hun laget humor av på en troverdig måte, som noen ganger også beveger seg i grenseland av hva noen mener vi kan le av. Men dette er Lindstad sin egen historie om et langt liv som inneholder mer enn nok til en helaften med humor.
I dag er nettopp humor blitt en så viktig del av et liv som kunne blitt utrolig kjedelig som rusfri, og ifølge Lindstad så er stand up 'bedre enn noe dop hun har prøvd'.