Sosial ekspedisjonsaften med Ousland Explorers på RØVERSTADEN Billetter CC: Gratis
Info

Ousland Explorers inviterer til en sosial ekspedisjonsaften med foredrag med Lars Ebbesen fra Ousland Explorers og vår ambassadør Vincent Colliard!!
Billettene er gratis, men du må sikre deg billett i billettlinken pga. begrenset antall plasser.
Dørene åpner kl 18.00, og det er mulig å bestille en nydelig pizza i baren. Vi satser på en helaften på Røverstaden!

BilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletterBilletter

Litt om Vincent:
Vincent Colliard har landet drømmejobben som polfarer, men det er ikke bare for moro skyld at han reiser rundt og oppsøker kalde strøk. Franskmannen, som for tiden er bosatt i Biarritz i Frankrike, drar på tur for å skape oppmerksomhet rundt smeltende isbreer. I løpet av ti år håper han, sammen med barndomshelten Børge Ousland, å ha gått på ski over de 20 største breene på jorda. Gitt at de fortsatt er der.

Vincent vokste opp sørvest i Frankrike, mellom fjellene og havet. Etter å ha lest skildringer fra tidligere eventyrere i en alder av 17 år, startet han å drømme om å utforske de mest avsidesliggende stedene på jorden.

- Barndomshelten min var Børge Ousland. Da jeg var 21 år hadde jeg nettopp avsluttet en ekspedisjon i Tierra Del Fuego, og jeg sendte ham noen bilder fra turen. Han så et bilde der jeg sto ved siden av mitt daværende telt, og Børge nevnte at jeg burde bruke Helsporttelt. Jeg tok kontakt med dem, og noen uker senere fikk jeg mitt første tunneltelt fra Helsport.

Nordvestpassasjen er en rute som forbinder Stillehavet med Atlanterhavet, gjennom den nordlige delen av det amerikanske kontinentet. I 2010 seilte Vincent og Børge Ousland gjennom passasjen på 25 dager. Ett århundre tidligere tok det den norske oppdageren Roald Amundsen tre år å krysse den samme passasjen, men på grunn av mindre is kan dette nå gjøres på en måned.

- Ice Legacy-prosjektet er en serie pågående ekspedisjoner over verdens største islagte regioner i løpet av de neste ti til 15 årene. Målet vårt er å utforske, dokumentere og øke bevisstheten rundt issmeltingen, og oppmuntre til å ta vare på disse ville områdene. På lang sikt håper jeg vi klarer å bevare iskappene. Turene er et eventyr, ja, men en hjertesak også. Når jeg ser hvor vakkert det er i naturen, føler jeg at vi alle har et ansvar for å beskytte villmarken.

Litt om Lars Ebbesen fra Ousland Explorers:
Lars Ebbesen er en globetrotter, polfarer, eventyrer og gründer. Han har lekt seg på alle klodens 8 kontinenter. Han var med å starte og bygge opp Hvitserk men har de siste 12 årene jobbet sammen med Børge Ousland . Lars har hatt en finger med i utallige små og store profilerte ekspedisjoner de siste 25 årene.
Med 11 ganger på Grønlands innlandsis, første til å gå hele Spitsbergen fra nord til sør, samt Antarktis og Polhavet, Himalaya og Andesfjellene som sin lekegrind burde han sitte på alt du trenger å vite om ditt neste eventyr.

Enten du planlegger en lengre tur, eller rett og slett ønsker å lære mer om turer, så er dette en gylden mulighet til å snakke med mannen som kan nesten alt om tur.

Billetter
Nyhetsbrev på vei! :D