Operapub på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event bordreservasjon: bar@roverstaden.no
Info

Velkommen til en ny sesong med operapub på Røverstaden, hver onsdag kl. 19.00!

Her kan du spise nydelig italiensk pizza og få noe godt i glasset mens du hører vakker sang, høye toner og smektende melodier.

Gratis inngang med reservasjon. Send mail til bar@roverstaden.no med arrangement, dato og antall personer

Solveig Jaziri, sopran

Solveig Jaziri er fra Romedal i Stange. Hun studerte musikk og sang ved Musikkonservatoriet i Stavanger og ved Statens Operahøgskole ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Solveig Jaziri har sunget roller som Valencienne i «Die Lustige Witwe» (Lehár), Ilia i «Idomeneo» (Mozart) og Laetitia i «The Old Maid and the Thief» (Menotti). Noen av operaselskapene hun har jobbet for er Operaen i Kristiansund, Ringsakeroperaen, Norsk Kammeropera, og Musikkteatret i Trondheim, og hun har opptrådt i festivaler som Kirsten Flagstad Festival, Oslo Operafestival, Olavsfestdagene i Trondheim og Festspillene i Elverum. Solveig Jaziri har vært solist med blant annet symfoniorkestrene i Trondheim og Kristiansand. Hun har også gjort omfattende turnéer med Rikskonsertene.

Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran

Siv Oda Hagerupsen, mezzosopran, har sin utdannelse fra Nordnorsk Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Hennes sangpedagoger har vært blant andre Ingrid Bjoner, Svein Bjørkøy, og Elizabeth Norberg-Schulz.

I 1999 var Siv Oda en av de seks finalistene i den nasjonale delen av Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse, og samme år debuterte hun på Den Norske Opera i rollen som 3. Dame i Mozarts Tryllefløyten. Videre engasjement ved Den Norske Opera inkluderte rollen som Mercédès i Carmen, Nicklausse/Musen/Stemmen i Hoffmanns Eventyr, Marcellina, og senere Cherubino i Figaros Bryllup. Hun er også en av solistene på DNOs CD-produksjon Hjem til Jul. Siv Oda har hatt solistroller ved alle de ulike regionsoperaene rundt om i Norge, og har vært engasjert som solist med alle landets ledende orkestre.

I 2013 gjestet hun L’Opéra de Montréal i Canada ved en gallakonsert med verk av Verdi, under ledelse av Victor deRenzi. I 2017 gjorde hun blant annet rollen som Emilia i Verdis Otello med Trondheim Symfoniorkester, under ledelse av John Helmer Fiore, og regissert av David Alden. Så sang hun Suzuki i Madama Butterfly ved Opera på Skäret i Sverige. Sommeren 2018 returnerte hun til Skäret, hvor hun hadde stor suksess som Eboli i Verdis Don Carlo, med musikalsk ledelse av Michael Balke, og regi av William Relton. Av andre dirigenter Siv Oda har samarbeidet med kan nevnes; Rafael Frühbeck de Burgos, Patrick Fournilliér, Olari Elts, Marcello Mottadelli og Gregor Bühl.

I 2019 har engasjementene blant annet vært rollen som Marthe i Gounods Faust med Trondheim Symfoniorkester og Opera, med regi av Aik Karapetian og musikalsk ledelse av Anja Bihlmaier, rollen som Adalgisa i en konsertant versjon av Norma med Opera Opus på Gjøvik i august, og Gertrud (Moren) i Hans og Grete ved Opera Nordfjord i oktober, regissert av Jeff Pedersen.

Andreas Løken Taklo, klaver

Andreas Løken Taklo byrja som niåring å spele piano ved kulturskulen i Florø. Då han var femten år fekk han Elena C. Sirnes som lærar, og interessa for spelinga og klassisk musikk kom fort. Ho tok han med på pianokonkurransar i Russland, Tyskland og Italia, der han har vore prisvinnar fleire gongar. Konkurransane resulterte i solistoppdrag med orkester i Italia og solokonsertar i Paris og München. I tillegg har han spelt fleire solokonsertar i Russland, og i heimlandet. 17. mai i 2016 var Andreas solist i Grieg sin klaverkonsert med Symfoniorkesteret ved Høgskulen i Volda.

I 2017 starta Andreas å fordjupe seg i Johannes Haarklou sin musikk. Under Gloppen musikkfest same år var Andreas solist med andre sats frå Haarklou sin klaverkonsert med ein sinfonietta frå Kringkastingsorkesteret. I november arrangerte Andreas den aller fyrste Haarkloufestivalen, ein festival dedikert til Johannes Haarklou sin musikk, der han òg var ein av hovudutøvarane.

Andreas har ein master i utøvande musikk frå Barratt Due musikkinstitutt i Oslo, der han hadde den tyske pianisten Michael Endres som lærar.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

SMITTERVERN: Vær trygg på kulturarrangementer!

Røverstaden legger til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For publikum blir det derfor litt annerledes å være på våre arrangementer:

- Kom i god tid slik at vi unngår kø og trengsel ved inngangen.
- Hold 1 meter avstand til andre gjester.
- Vi registrerer gjester ved ankomst for eventuell smittesporing.
- Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel flere steder i lokalet. Bruk dem så ofte som mulig.
- Hold dere ved bordene. Mingling må du dessverre vente med til etter COVID-19.

Vis hensyn til dine medmennesker, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg!

Nyhetsbrev på vei! :D