Operapub på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event
BORDRESERVASJON: bar@roverstaden.no
Info

Velkommen til en ny sesong med operapub på Røverstaden, hver onsdag kl. 19.00!

Her kan du spise nydelig italiensk pizza og få noe godt i glasset mens du hører vakker sang, høye toner og smektende melodier.

Gratis inngang med reservasjon. Send mail til bar@roverstaden.no med arrangement, dato og antall personer.

Dorina Komani, klaver

Dorina Komani har grunnutdannelsen sin fra «Liceu Artistik Jordan Misja» i Tirana og bachelor og mastergrad fra Norges musikkhøyskole. Der hadde hun professorene Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere.

Hun har vunnet en rekke pianokonkurranser og vært solist med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Oslo Symfoniorkester og c/o chamber orchestra. Dorina er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister som Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad. Hun har spilt på flere festivaler bl.a. Norsjø kammermusikkfest, Festspillene i Nord-Norge, Oslo Operafestival og Timanifestivalen. Hun har også turnert i bl.a. Tyskland og Spania med musikere som Paula Cuesta, Trond Halstein Moe og Ingegjerd Bagøien Moe.

Dorina har spilt med mange av landets fremste sangere som Thomas Ruud, Caroline Wettegreen og Ivi Karnezi og hun har vært repetitør ved RingsakerOperaen i Perlefiskerne (2018) og Barberen i Sevilla (2019). Hun skal tilbake dit i 2020 som repetitør i Trollmannen fra OZ og Der Freischütz. Dorina har også vært repetitør under Oslo Operafestival i The Life to Come (2017), Don Giovanni (2018) og La bohème (2019).

Dorina er utdannet Timanilærer og samtidig jobber hun som frilans pianist. Hun spiller bl.a. til Eurytmi ved Oslo By Steinerskole.

Maria Steinsvik, sopran

Maria kommer fra Herøy på Sunnmøre. Med obligatorisk barnekor på skolen, begynte hun tidlig å synge. Maria tok bachelorgraden sin i klassisk sang på Musikkhøyskolen i Sofia, Bulgaria. Hun har Mastergrad og Post Graduate Diploma i utøvende klassisk sang fra Universitetet i Stavanger med Prof. Elizabeth Norberg-Schulz. Som en del av studiene var Maria på utveksling på Conservatorio di Santa Cecilia i Roma for å fordype seg i den italienske bel canto stilen.

Maria har hatt rollen som Ottavia i Monteverdis ”L’incoronazione di Poppea” med dirigent Ruben Jais og reggisør Caterina Panti Liberovici. Rollen som Tosca av Puccini i forbindelse med Operacafè i Sandnes. Hun har medvirket i Suor Angelica av Puccini i Stavanger og sunget Rosalinde i utdrag av Flaggermusen av J. Strauss i Bulgaria. Videre har hun vært solist på Brahms Liebeslieder valser, Mozarts Requiem og Vivaldis Gloria. Hun har hatt rollen som Unn den Fagre i sogespillet Kongens Ring med dirigent Nils Magne Abelseth og regissør Gerhard Pettersen. Maria har hatt mye konsertvirksomhet og vært engasjert i operapub både i Stavanger og Oslo.

Hun vant Sparebanken Møre sitt GNIST stipend og i 2013 vant hun første pris i den internasjonale konkurransen Domenico e Gaetano De Paolis i Civitavecchia i Italia. Videre har Maria gjort rollen som La Baronessa i La Baronessa di Carini av G. Mulè på festivalen Nebrodi in Canto på Sicilia, Italia. Hun ga nylig en konsert på Nasjonalteateret sammen med Christian Grøvlen i forbindelse med Callas Revisited av Einar Bjørge. Hun gjorde rollen som Verily i operaen The Life to Come av Louis Mander på Den Norske Opera og Ballett i samarbeid med Oslo Operafestival i oktober i 2017. Hun har også gjort rollen som Donna Anna i operaen Don Giovanni på Oslo Operafestival og Anitra, Den grønnkledde og Tredje seterjente i Peer Gynt med Ålesund Symfoniorkester. Nå jobber hun freelance og vikarierer av og til i operakoret på Den Norske Opera og Ballett.

Katharina Frogner Kockum, sopran

Katharina Frogner Kockum begynte sin musikalske bane allerede som barn i Adolf Fredriks musikklasser og medvirket da som solist ved f.eks. nobelprisutdelinger og i Sveriges Television. Hun utdannet seg videre ved musikkonservatoriet i Falun, deretter fulgte en påbygningssutdannelse ved Birka Folkhögskola og sidan solistutdannelsen ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Mariefredsakademin. Hun har deltatt i mesterklasser for professor Håkan Hagegård, Loa Falkman, Ingrid Smith, Kevin Smith, Helena Döse og Kristina Gohrne. Videre har hun studert for Eva Larsson-Myrsten og Franco Federichi i Parma. For tiden studerer Katharina Frogner Kockum for Robert Cowart, Metropolitan og professor Håkan Hagegård.

Med flere hovedroller har Katharina Frogner Kockum allerede etablert sitt navn i Sverige.
Av dem kan nevnes Marit i Rune Lindströms Himlaspelet og Maria i Sound of Music, Magnolia i Teaterbåten, Grilletta i Apotekeren av Haydn og Susanna i Figaros bryllup. Katharina Frogner Kockum har videre tolket rollen som Lady Billows i Brittens opera Albert Harring i samproduksjon med Kungliga Operahögskolan i Stockholm, og gjort en betydelig rolle i operaen Der Zwerg i Israel under ledelse av maestro Paul Nadler. Hun har gitt en rad kritikerroste konserter og forestillinger både i Sverige og utenlands, medvirket som solist med kor og orkestre og sunget ved store innvielser og festivaler rundt om i Sverige. I 2005 ble hun utvalgt til å representere Stockholms Lucia i Italia med en rekke offisielle sangopptredener i Roma og på Sicilia, og i 2006 representerte hun Sverige som solist i Polen med opptredener i bl.a. Sal Leopoldina. Hun har holdt flere konserter i Tel-Aviv i samarbeid med IVAI og Metropolitan Operahouse.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

SMITTERVERN: Vær trygg på kulturarrangementer!

Røverstaden legger til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For publikum blir det derfor litt annerledes å være på våre arrangementer:

- Kom i god tid slik at vi unngår kø og trengsel ved inngangen.
- Hold 1 meter avstand til andre gjester.
- Vi registrerer gjester ved ankomst for eventuell smittesporing.
- Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel flere steder i lokalet. Bruk dem så ofte som mulig.
- Hold dere ved bordene. Mingling må du dessverre vente med til etter COVID-19.

Vis hensyn til dine medmennesker, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg!

Nyhetsbrev på vei! :D