Operapub på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event
Bordreservasjon: bar@roverstaden.no
Info

Velkommen til en ny sesong med operapub på Røverstaden, hver onsdag kl. 19.00!

Her kan du spise nydelig italiensk pizza og få noe godt i glasset mens du hører vakker sang, høye toner og smektende melodier.

Gratis inngang med reservasjon. Send mail til bar@roverstaden.no med arrangement, dato og antall personer.

Øystein Skre, bass

Øystein studerte sang ved Norges Musikkhøgskole i 1997-2002, deretter ved Statens Operahøgskole (KHIO) i 2002-2005. I 2005 ble han fast ansatt i DnO&B’s kor.

Øystein har sunget Sprecher i Stein Winges Tryllefløyte på Oscarsborg festning sommeren 2003. Under operafestivalen i Kristiansund i februar 2004 sang Øystein Superintendent Budd i Albert Herring og Rochefort i Anna Bolena.

På Oslo kammermusikkfestival i 2005 sang han Neptun i Monteverdis opera Il ritorno d’Ulisse in patria under ledelse av Alan Curtis. I 2006 sang han igjen rollen som Sprecher i Tryllefløyten, denne gang i Sandefjord under ledelse av Dag Nilsen. I 2007 og i 2009 sang han rollen Colline i La Boheme med Espen Selvik som dirigent og Helge Jordal som regisør. I 2011 sang han igjen Zuniga i Carmen i Drammens Teater med Rune Bergmann som dirigent.

Høsten 2012 sang Øystein Sarastro i 15 forestillinger av Tryllefløyten ved Kilden Teater- og Konserthus med Kristiansand symfoniorkester under ledelse av Rolf Gupta.
I april 2014 skal Øystein gjøre rollen Tevje i Spellemann på taket ved 6 forestillinger i Drammens Teater.

Ved Den norske opera har Øystein gjort solistoppgaver som Monterone i Rigoletto, Antonio i Figaros bryllup, Zuniga i Carmen (turné), Nachtwächter i Die Meistersinger (Oslo konserthus), Harnisk kledte i Tryllefløyten, Black Bob/Vaktmesteren i Let’s make an Opera, Notler og Ringeren i Den 4de Nattevakt, Jailer i Tosca, Sersjanten i Manon Lescaut og Ambrogio i Barberen i Sevilla.

Øystein er mye benyttet som solist ved fremføring av kirkemusikalske verk i Norge. Han har sunget Mozart’s Requiem, Händels Messias og Skapelsen (både Raphael og Adam) mange ganger, Ceciliamessen av Hayden, Juleoratoriet og mange av Bach’s kantater samt flere verker av H. Schütz, Paulusmessen av Mendelsohn og Beethovens 9de symfoni for å nevne noen.

Bo Elley, bass

Bo Elley har vært ansatt i Operakoret siden 2007. Han er fra Danmark og har sin musikalske bakgrunn fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København, samt studier med Lars Waage, Kirsten Buhl og Tonny Landy.

Hans solisterfaring inneholder roller som Sarastro i Tryllefløyten med Odense Symfoniorkester, Rocco i Fidelio samt Snug i Brittens A Midsummer nights dream på det Kgl Teater med Operaakademiet. Han har ved fere anledninger sunget rollen som Commendatore i Don Giovanni blant annet ved Nasjonaloperaen. Videre på sitt repertoar har han roller som Doctor i Macbeth, Doctor i Hauglands Rebekka, Crespel i Hoffmans eventyr, Sparafucile i Rigoletto, Munk i Don Carlos, Osmin i Bortførelsen fra Seralliet og Don Basilio i Barberen i Sevilla. I hjemlandet Danmark er han også kjent som en dyktig fortolker av danske sangskatter.

Reza Aghamir, klaver

Reza Aghamir er en meget allsidig musiker. Han dirigerer kor, akompagnerer operasangere og holder på med en rekke egne soloprosjekter med musikk innen genre som soul, jazz, funk, hip hop. Reza er også leder for Nøklevann ensemble.

Jens-Erik Aasbø, bass

Jens-Erik Aasbø ble uteksaminert fra KHiO, Operahøgskolen, våren 2011, og har vært tilknyttet Den Norske Opera & Ballett siden. Her har han sunget roller som Angelotti i Tosca, Raimondo i Lucia di Lammermoor, Rocco i Beethovens Fidelio, Zuniga i Carmen, Doktor Grenvil i La traviata, Sarastro i Mozarts Tryllefløyten, Kommandanten og Masetto i Mozarts Don Giovanni, Basilio i Rossinis Barberen i Sevilla, Politikommisær i Sjostakovitsj’ Lady Macbeth fra Mtsensk, Broder Tuck i Schwemmers Robin Hood, Bonzo i Puccinis Madama Butterfly, Første nasareer i Salome av Richard Strauss, Kommandanten i Don Giovanni og Løytnant Ratcliffe i Billy Budd.

Ved siden av sitt virke ved DNO&B er Jens-Erik også en ettertraktet sanger ved andre scener. De siste årene har han blant annet gestaltet roller som Daland i Wagners Den flyvende hollender ved Opera på Skäret, Vannånden i Dvoraks Rusalka ved Komische Oper Berlin, Fasolt i Wagners Rhingullet og Kommandanten i Don Giovanni ved Theatro Municipal de São Paulo, og våren 2019 gjestet han Spring Festival i Tokyo som Daland i Den flyvende hollender, i besetning med Bryn Terfel som Hollenderen. Som konsertsanger har Jens-Erik deltatt som bassolist på utallige oppføringer av Mozarts Requiem, og har også Haydns og Verdis Requiem på repertoaret.

Etter hans medvirkning som Mester Laurentsius i Anne Pedersdotter, får vi snarlige gjensyn med ham i Operaen denne sesongen, da han skal medvirke som Bartolo i Figaros bryllup, Sparafucile i Rigoletto, Bonze i Madama Butterfly og Veit Pogner i Mestersangerne i Nürnberg.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,-

SMITTERVERN: Vær trygg på kulturarrangementer!

Røverstaden legger til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For publikum blir det derfor litt annerledes å være på våre arrangementer:

- Kom i god tid slik at vi unngår kø og trengsel ved inngangen.
- Hold 1 meter avstand til andre gjester.
- Vi registrerer gjester ved ankomst for eventuell smittesporing.
- Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel flere steder i lokalet. Bruk dem så ofte som mulig.
- Hold dere ved bordene. Mingling må du dessverre vente med til etter COVID-19.

Vis hensyn til dine medmennesker, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg!

Nyhetsbrev på vei! :D