Operapub på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event
Info

Velkommen til en ny sesong med operapub på Røverstaden, hver onsdag kl. 19.00!

Her kan du spise nydelig italiensk pizza og få noe godt i glasset mens du hører vakker sang, høye toner og smektende melodier.

VIKTIG INFORMASJON: Vi har svært begrenset med plasser og anbefaler derfor alle å reservere bord. Send mail til bar@roverstaden.no. Skriv dato og arrangement i emnefeltet.

Nora Oleanne Sårheim, sopran

Nora Oleanne Sårheim sopran har sine mastergrader ifrå Griegakademiet –institutt for musikk ved UiB, og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Som ein del av masterstudia i Bergen, laga ho forestillinga ”Cleopatra –utan følge”; ei soloforestilling basert på Händel sin opera ”Giulio Cesare in Egitto”. Nora Oleanne var initiativtakar til OperaKysten i Florø, og song rolla som Madame Borchgrevinch i oppsettinga deira av ”Der Schauspieldirektor” i 2016. I Oslo har ho vore å sjå som Donna Anna og Contessa i Operahøgskolen sine oppsettingar av ”Don Giovanni” og «Le Nozze di Figaro» på DNO&B, så vel som Fiordiligi i Cosi fan tutte under Oslo Operafestival 2019. Hausten 2018 stifta Nora Oleanne OratorieSolistene og er sopransolist og kunstnarleg ansvarleg for denne kyrkjemusikalske gruppa.

Désirée Baraula, mezzosopran

Den svensk-italienske mezzosopranen Désirée Baraula er utdannet ved Operahögskolan i Stockholm og har fulgt kammermusikkprogrammet ved Mälardalens högskola i Västerås.

Hun var solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett fra høsten 2015 til våren 2017 der hun sang roller som bl.a. Tisbe i La Cenerentola av Rossini, Mercédès i Carmen av Bizet, Annina i La traviata av Verdi og Kate Pinkerton i Madama Butterfly av Puccini. I 2018 sang hun hovedrollen i Carmen på Operaen i Kristiansund og på Hjertnes konserthus i Sandefjord.

I mars 2019 gjorde hun rollen som The Sorceress i Operaens oppsetning av Dido and Aeneas. Neste rolle på nasjonaloperaen er Suzuki i Madama Butterfly i januar 2020.

Désirée har gjort roller som Dorabella i Mozarts Cosí fan tutte, Heksen i Humperdincks Hänsel und Gretel, og Erda i Wagners Das Rehingold. Hun harogså sunget kirkemusikk som Juleoratoriet og Johannespasjonen av Bach, Stabat Mater av Pergolesi, Messias av Händel og La Petite Messe Solennelle av Rossini. I 2018 og 2019 medvirket hun i ulike konsert og operaarrangementer ved Sandefjords Midtåsen-kulturfestival.

Désirée har sunget ved Nobels Fredspris-seremonien i desember 2016 og i oktober 2014 sang hun Zerlina i den nykomponerte operaen Min bror är Don Juan, med musikk av Mozart og Niklas Brommare ved Kungliga Operan i Stockholm.

Hun har fått flere stipendier av blant annet Kungliga Musikaliska Akademiet og Svenska Wagner-selskapets Bayreuth stipend.

Markus Kvits, klaver

Markus Kvits er født i Sverige av latviske foreldere, men har bodd i Norge siden 1980. Han er utdannet som pianist og pedagog ved Norges musikkhøgskole og som bass-sanger ved Statens Operahøgskole.

Markus har arbeidet som repetitør ved Den Norske Opera siden 1992, og som høgskolelektor, etterhvert som førsteamanuensis ved Kunsthøgskolen i Oslo siden 2001.

Han har vært engasjert som sanger ved Norrlands-Operan og Musikteatern i Malmö, og har sunget et titalls roller ved Den Norske Opera, både på hovedscenen og på turnéer.

Markus har bedrevet en utstrakt konsertvirksomhet som akkompagnatør og spilt med/innstudert roller med de fleste av landets profesjonelle sangere i de siste 30 år.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

Nyhetsbrev på vei! :D