Operapub på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event
Info

Velkommen til en ny sesong med operapub på Røverstaden, hver onsdag kl. 19.00!

Her kan du spise nydelig italiensk pizza og få noe godt i glasset mens du hører vakker sang, høye toner og smektende melodier.

VIKTIG INFORMASJON: Vi har svært begrenset med plasser og anbefaler derfor alle å reservere bord. Send mail til bar@roverstaden.no. Skriv dato og arrangement i emnefeltet.

Dorina Komani, klaver

Dorina Komani har grunnutdannelsen sin fra «Liceu Artistik Jordan Misja» i Tirana og bachelor og mastergrad fra Norges musikkhøyskole. Der hadde hun professorene Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse som lærere.

Hun har vunnet en rekke pianokonkurranser og vært solist med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Oslo Symfoniorkester og c/o chamber orchestra. Dorina er en ettertraktet kammermusiker og har spilt med noen av landets beste instrumentalister som Guro Kleven Hagen og Eivind Ringstad. Hun har spilt på flere festivaler bl.a. Norsjø kammermusikkfest, Festspillene i Nord-Norge, Oslo Operafestival og Timanifestivalen. Hun har også turnert i bl.a. Tyskland og Spania med musikere som Paula Cuesta, Trond Halstein Moe og Ingegjerd Bagøien Moe.

Dorina har spilt med mange av landets fremste sangere som Thomas Ruud, Caroline Wettegreen og Ivi Karnezi og hun har vært repetitør ved RingsakerOperaen i Perlefiskerne (2018) og Barberen i Sevilla (2019). Hun skal tilbake dit i 2020 som repetitør i Trollmannen fra OZ og Der Freischütz. Dorina har også vært repetitør under Oslo Operafestival i The Life to Come (2017), Don Giovanni (2018) og La bohème (2019).

Dorina er utdannet Timanilærer og samtidig jobber hun som frilans pianist. Hun spiller bl.a. til Eurytmi ved Oslo By Steinerskole.

Lydia Bryngelsson, mezzosopran

Lydia Bryngelsson er født i USA og vokste opp i Tyskland. Hun studerte sang ved Musikkhøyskolen i Leipzig og på Universitetet i Stavanger med Elizabeth Norberg-Schulz. Hun ble oppdaget av Anne Gjevang under Cesti sangkonkurransen for barokk opera i Østerrike i 2010 og ble deretter ansatt som solistpraktikant ved Den Norske Opera i sesongen 2011/2012. Der sang hun «Andre Dame» i Mozarts «Tryllefløyten» og rollene «Fortuna» og «Minerva» i «Ulysses vender hjem» av Claudio Monteverdi. Ragnhild Veire fra NRK skrev: «Også guden Fortuna/Minerva fikk en herlig snerten og sprudlende fremtoning i gjestesolisten Lydia Moellenhoff – en ung stjerne på vei oppover!»

I påfølgende sesong var hun tilbake på scenen i Bjørvika som «Prinz Orlovsky» i Johann Strauss «Flaggermusen».

Siden det har hun medvirket i to urpremierer: «Sigrid Vaalen» i Kjell Habbestads opera «Nenia» under Oslo Operafestival og Ultima Festivalen, og senere rollen som «Virginia Wolff» i Peter Adelhold’s nyskrevne opera «Orlando» ved Staatstheater Braunschweig i Tyskland.

I 2016 sang hun «Maddelena» i «Rigoletto» av Giuseppe Verdi under Oslo Operafestival og i 2017 «Tredje Dame» i Opera Østfolds store oppsetning av Tryllefløyten på Fredriksten Festning. I våren 2018 sang hun hovedrollen «Askepott» i en kortet versjon av G. Rossini’s opera «La Cenerentola» i samarbeid med det Norske Blåseensemble og Opera Østfold og «Hans» i «Hans og Grete» i en barneforestilling av Engelbert Humperdincks eventyropera under Oslo Operafestival. I 2019 var hun tilbake på den store scenen i Bjørvika som «Andre Dame» i Alexander Mørk Eidems kjente Star Wars oppsetning av W.A. Mozart’s «Tryllefløyten».

Som konsertsolist har Lydia blant annet sunget altpartiet i «Petite Messe Solennelle» av G. Rossini, «Messias» og «Dixit Dominus» av G.F. Händel, i «Requiem» av W.A. Mozart og «Messe i D-dur» av Antonin Dvorak. Takket være den store Bach-tradisjonen i Leipzig, der J.S. Bach var kantor i mange år har Lydia sunget mye av hans musikk. Hun har sunget altpartiet i Juleoratoriet (kantater I-VI), Matthäuspasjonen, Johannespasjonen og flere av hans kantater.

Magnus Dorholt Kjeldal, baryton

Etter flere år i utlandet, er Magnus tilbake i Norge og bor nå i Oslo med kone og barn. Han jobber frilans både på distriktsoperaene rundt om i landet og i Bjørvika, samt utaskjærs, og trives i alt fra opera til musikal og storband og jazz.

Denne sesongen gjør han bl.a Marullo i Rigoletto på DNO&B.

Han har sin utdannelse fra Barratt Due musikkinstitutt og Operahøyskolen i Oslo.

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via denne lenken

Nyhetsbrev på vei! :D