Live Podkast "Innsiden" m/Nina F. Grünfeld på RØVERSTADEN CC: Gratis Facebook event
Info

Hvorfor står noen mennesker ut fra mengden? Er vellykka mennesker annerledes enn oss andre? Hvorfor kommer noen lenger i det de driver med? Er det tilfeldig eller bare flaks? Har de en drivkraft utenom det vanlige? I så fall, hvor kommer den fra? Og hva kan vi lære av dem?

Ekstraordinære mennesker har som regel ekstraordinære historier å fortelle. Hver episode møter Line Verndal og Karoline G. Herlofsen en ny gjest. Sammen snakker de om de store hendelsene i livet, både i karriere og på privaten.

31. mars får Innsiden besøk av Nina F. Grünfeld (f. 1966), som er filmregissør og førsteamanuensis ved Høgskolen Innlandet. Hun er kjent for de personlige dokumentarfilmene Ukjent opphav, Den døende doktoren og Ninas barn. I 2015 ga hun og Espen Holm ut boken Ninas barn om det jødiske barnehjemmet i Oslo under 2. verdenskrig. Frida: Min ukjente farmors krig er hennes andre bok.

Første gang Frida Grünfeld ble registrert i en politisak, var våren 1931. Hun var jødisk, prostituert, mistenkt for spionasje - og hun var gravid. Frida ble født i Østerrike-Ungarn i 1908 og levde et omflakkende liv i Sentral-Europa. Hun fødte sønnen Berthold og satte ham bort da han var bare én uke gammel. Han kom senere til Norge som flyktning og ble en av våre mest kjente psykiatere. Men hva skjedde videre med Frida? I denne boken drar barnebarnet Nina F. Grünfeld tilbake og leter etter farmoren sin. I avhør, rettsdokumenter og arkiver finner hun små spor og opplysninger, og hun ser hvordan nettet snører seg stadig tettere rundt henne. Myndighetene var ute etter slike som Frida. Så kom nazistene til makten. Historien om Frida er en rystende fortelling om tilhørighet, savn og tap.

Foto av Line Verndal og Karoline G. Herlofsen: Lillian Julsvik

GRATIS INNGANG, åpen bar og knallgod italiensk pizza!

Nyhetsbrev på vei! :D